Zonder tuinieren een prachtige tuin met kunstplanten

Het aantal uren wat u moet besteden aan het tuinieren in uw tuin is erg veel als u uw tuin helemaal top wilt hebben. Als u al deze tijd liever ergens anders aan wilt besteden of u kan het qua gezondheid niet meer aan, dan bestaan er voor u de kunstplanten. Deze planten worden na het online te bestellen bij u geleverd. Het enige wat u hoeft te doen is de plant op de gewenste plaats neer te zetten. Maar welke kunstplanten zijn voor binnen en welke voor buiten? Welke planten passen het best bij uw tuin. Voor de antwoorden op deze vragen bent u met het lezen van deze tekst op het goede adres.

kunstplant

Materiaal van een kunstplant

De meeste kunstplanten worden gemaakt van kunstzijde. Dit materiaal komt qua glans en uiterlijk het dichts bij dat van een echte plant. Vroeger werden kunstplanten van allerlei andere materialen gemaakt zoals veren en wax. Tegenwoordig dus van kunstzijde, papier (dit zijn meestal de goedkope nepplanten) of polyester. Het verschil tussen de materialen is meestal al aan de prijs af te lezen. Zijden kunstbloemen zijn daarom vaak de duurste.

Prijs van kunstplanten

Dan komen we op het onderwerp van wat de planten voor u gaan kosten. Meestal is het zo dan de echte versie van een plant een stuk goedkoper is dan de kunstversie. Dit komt omdat er meer tijd in heeft gezeten de plant te maken. Het mooie van een kunstplant is dat hij voor altijd meegaat. Door de goede kwaliteit van de stof blijft de kunstplant er altijd hetzelfde uitzien. Als de echte versie van de plant heel exclusief is, is de kunstversie meestal een stuk goedkoper. Denkt u bijvoorbeeld aan en bonsaiboom. Deze kleine boom moet jaren worden bewerkt om zo te worden als gewenst. Bij het maken van een kunst bonsai gaat het allemaal wat sneller. Kunstplanten geven dus ook de mogelijkheid om exclusieve planten in te kopen waar dat eerst niet had gekund.

planten

Welke planten passen bij uw tuin?

U had of heeft waarschijnlijk uw tuin eerst ingericht met echte planten op een manier hoe u het graag zag. U kunt dit ontwerp in uw achterhoofd houden bij het inkopen van kunstplanten. Zo heeft u de mogelijkheid dezelfde sfeer als voorheen te creƫren in uw tuin. Bijna elke plant is tegenwoordig in de kunstversie te verkrijgen. Let u bij de aankoop wel op of er staat aangegeven of de plant voor binnen of buiten is. Binnen planten zijn bijvoorbeeld niet uitgerust met een beschermlaag tegen zonlicht en hitte. Deze zouden in de buitenlucht kunnen verkleuren en een non-realistische uitstraling kunnen krijgen.

Dit zijn kunstplanten of -bloemen die u mogelijk in uw tuin kan plaatsen:

  • Kunst zonnebloem
  • Kunst grasplant
  • Kunst palmen
  • Kunst bananenboom
  • Kunst bamboe
  • Allerlei kunstbloemen
    • Kijk of deze voor buiten zijn (zijn beschikbaar in allerlei soorten, kleuren en maten)
  • Kunst varens
  • Kunst vetplanten

Met al deze keuzes en nog veel meer kan u een geweldige tuin in elkaar zetten. Om het allemaal mooi in te richten kan u online een hovenier inhuren. Als u daar zelf niet aan wilt beginnen. Deze hoveniers kunnen een mooi ontwerp voor uw tuin maken.

Het bericht Zonder tuinieren een prachtige tuin met kunstplanten verscheen eerst op Tuinblog.

https://www.tuinblog.nl/zonder-tuinieren-een-prachtige-tuin-met-kunstplanten/